El valor de la vegetació de l’àmbit de Torre Negra és escàs
Comunicat
El valor de la vegetació de l’àmbit de Torre negra és escàs
Segons determina l’informe mediambiental d’Ecafir SL
La valoració global que ha fet Ecafir SL, empresa especialitzada en estudis d’impacte ambiental, sobre l’àmbit de Torre Negra de Sant Cugat del Vallès diu que és escassa perquè, entre d’altres detalls, “el territori considerat no compta amb cap espècie protegida, ni endèmica ni cap que pugui ser considerada rara o notable”.
L’informe, de més de 150 pàgines, estudia totes les vessants ecològiques de Torre Negra i en el cas concret de la vegetació ha estudiat els boscos, les pinedes, les comunitats arbustives, bardisses i la vegetació hidròfila i de ribera. Concretament, aquest informe diu en la seva valoració global que “el valor de la zona estudiada des del punt de vista botànic, tant en la seva vessant estrictament florística, com en la relacionada amb comunitats de vegetals, és pot considerar com a escàs”.
També es posa de manifest que “únicament els boscos de pi i alzina es troben en un estat de conservació més o menys acceptable”. Aquests boscos, però, es troben a molta distància de les construccions projectades pels propietaris de Torre Negra.
En el plànol aixecat sobre les zones de vegetació més interessants es pot observar que aquestes es troben allunyades de les zones on s’han d’aixecar les construccions del Pla d’Actuació Urbanística (PAU) presentat al seu dia i que ha de tramitar l’Ajuntament per ordre judicial.
L’Associació de Veins propietaris de Torre Negra vol posar de manifest que a Ecafir SL hi treballen llicenciats en ciències ambientals, geògrafs, geòlegs i enginyers agrònoms i forestals, entre d’altres tècnics en el medi ambient i la seva protecció i compte amb més de 20 anys d’experiència en treballs efectuats a Catalunya, Espanya i l’estranger.
Més informació www.ecafir.com i www.torrenegra.cat
Sant Cugat, a 30 d’abril de 2008
plànol gran Ecafir, S.L. (fes click a sobre del títol per veure el plànol en gran)